Breastfeeding 11 bulan dalam Perjuangan Penyusuan January 14, 2011

  Hari ini, 14/1/2011 genaplah 11 bulan perjuanganku dalam menyusukan Adam. Tapi ia belum terhenti lagi, harapan ku agar perjuangan ini akan berterusan hinggalah Adam berumur 2 tahun. Banyak yg aku pelajari dari blog ibu hardcore breasfeeding ni seperti kak mieja, ayu. Semoga ibu kuat semangat dan berusaha utk memastikan Adam mendapat yg terbaik dari Ibu..Aminnn...

Umum Scan Ultrasound 3D/4D..

Ini bukan kandungan ke 4 ye hehehhe…actually aku just nk citer pasal scan2 ni, dulu2 mmg setiap kali check up pregnant aku selalu gi sorang je coz hubby kan sibuk..dari anak no 1 sampaila no 3, semua pegi sorang2 je..ada jugak dia teman tp boleh kira la…so bile dpt tau baby ke 3 ni boy,...

Uncategorized Hari Pertama Persekolahan Najwa!!!! January 3, 2011

Sebelum ke sekolah Hari ini hari pertama persekolahan najwa di Tadika Islam Saidina Abu Bakar As Siddiq bg 6 Tahun, senior la ni hehehehhe…tadi teman najwa ke sekolah..bagi tahun baru ni, sesi persekolahan bermula jam 8pg until 12tghari, tp bagi minggu pertama ni sejam jek, dr kul 8pg until 9pg, kiranya sesi berkenalan la ni,...

Uncategorized Jalan2 ke Strawberi Park @ Genting Highlands December 25, 2010

Cuti mmg menyeronokkan..abah bukan senang nk cuti tau, so bile dh dpt peluang nk bjln ni, ktorg mmg hepi giler…pg2 lg semua askar2ku dh bgn dan mandi…slps srpn kt kedai mamak terus shoot ke genting…mmgla ramai org ke sana tp itula tmpt yg sejuk yg dekat ngn umah..bolehh???so pagi2 tu naik kabel car dulu, mula2...

Uncategorized Adam 10 Bulan December 21, 2010

14/12/2010 yg lepas genapla usia Adam 10 bln, bermakna dah 10 bulan Adam minum susu ibu without formula milk. Alhamdulillah ya allah….14 months to go yeah!! go go ibu go!!!! gigi Adam dh 6 btg, suke sgt ketap2 gigi dia tu, pastu kuat menggigit ibu dia ni…Abah, kak long n kak ngah x plak digigitnya…eiii...

Umum Stok EBM fozen as at 19.12.2010 December 20, 2010

  Taraa ini lah stok EBm frozenku…ada 8 bekas x 3.5oz…duk tgk blogger lain sumenya byk stok..mmberi perangsang juga kt aku nk increase nos of stock ni…aku tepek gak botol2 adam yg dh di basuh n just rendam air panas jek..so far ade 18 bekas termasuk yg frozen tu…sume nya beli online time2 sale mcm...

Uncategorized Dua punca gemuk… December 19, 2010

salam, hehehhe dh kata azam tahun 2011 nk kurus kan??? skrg ni berat aku 62.3kg (seperti yg tertera kt atas tu) tgk jari jemari kaki pon montel hehehe, sblm ni 57kg, pas beranak 3 ni xleh turun lak mcm beranak yg lepas2…fully breastfeed maaa…lapar jek..so aku baca paper metro hari ni, antara 2 punca utama...