Umum Pengalaman duduki Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh (UKSBP) October 22, 2019

Teman anak ke Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh Last week saya temankan anak nombor 2 pergi Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh (UKSBP) kat SMK Sek. 19 Shah Alam. Anak nak exam of course ibunya berdebar-debar. Its normal everybody!!! So no worries hahaha. Anak nak masuk asrama, jadi kita ibu abah ni pun semangat nak support...

Umum Borong face sheet mask murah kat SASA October 15, 2019

Ni cerita Jumaat lepas during lunch hour yang panjang. So kita pergi ICity Mall dengan officemate makan 4fingers. Mood pun terlebih happy sebab besoknya dah cuti weekend kan. Then terbeli plak face mask sheet murah kat Sasa. Cerita awalnya, lepas je makan dan chit chat kat 4fingers kitorang singgah Watsons. Kat watson tu dah usha-usha...

Parenting Adam dah pandai iron baju sendiri October 3, 2019

Sekejapnya masa berlalu. Tahun ni anak lelaki pertama saya, si Adam, dah pun darjah 3. Dah besar uolss!! Malam tadi masa saya nak iron baju sekolah, Adam tanya saya. “Ibu, Adam nak iron baju sendiri boleh?” Ya ampun, boleh nak!! Boleh sangat!! Kenapa pulak tak boleh kan?? Rasa macam tak percaya anak lelaki ibu request...

Umum Hadiah handbag Charles & Keith sempena hari lahir September 28, 2019

Sebenarnya banyak yang nak tulis kat blog ni. Tapi kekadang mood ke laut, so mulalah malas nak mengarang kat blog. Ingat tak last month birthday saya? Tak ingat? Sila baca entry best ni hahaha. BACA —>> Birthday ke 38 tahun Suami saya bukan yang type suka buat surprise untuk isteri dia. Bukan jenis yang hantar...

Blogging Tempah t-shirt di Custom.my TANPA minimum kuantiti September 21, 2019

Tempah t-shirt di Custom.my Kalau ada event keraian dengan keluarga dan kawan-kawan, sure nak tempah tshirt sedondon untuk lebih sehati, sejiwa dan seragam. Kalau korang nak tahu, korang  boleh tempah t-shirt di Custom.my tanpa minimum order!! Sudah bagus sebab tak perlu susah-susah nak meet the minimum order quantity kan?. Mana tahu yang nak sedondon tu laki...

Parenting UPSR dah selesai sambung dengan PSRA September 19, 2019

Alhamdulillah selesai dah UPSR pada 11/9/2019 lepas. Memang agak terasa stress dengan peperiksaan besar ni untuk Najiha dan saya. Walau anak yang ambil periksa, ibu abah sure rasa tempias juga. Bila UPSR dan selesai, bagi yang tinggal di Selangor, ada satu lagi peperiksaan besar menanti iaitu PSRA pada 23/9/2019 nanti. Debaran nak tunggu result UPSR...

Parenting Cara penjagaan fiddle leaf fig indoor plant September 10, 2019

Hai korang pencinta pepokok indoor dan outdoor!! Boleh gitu? Hahaha..Dah 3 minggu mood I terlebih happy. Sebab apa? Sebabnya kat rumah kita dah ada pokok fiddle leaf fig indoor plant!! Yeay!!! Dah lama sangat saya mengidamkannya. Plan awal nak beli pokok palsu Dah berbulan-bulan saya survey pokok palsu atau artificial fiddle fig. Dari IG ke...