Product Review You can never get enough of Dominos Pizza in Malaysia November 15, 2019

Dominos Pizza kegemaran sekeluarga Sejak anak-anak dah pandai request nak makan luar ni, masing-masing ada je benda yang nak dipesannya. Nak makan pula bukan yang biasa-biasa ok, nak Dominos Pizza!!! Nasib baik Dominos Pizza ada buat delivery okay, so takdelah perlu ibu nak kena bersiap pakai tudung cantik-cantik dan start enjin kereta nak ke kedai....

Parenting Keputusan exam akhir tahun Najiha buat ibu tersenyum November 7, 2019

Alhamdulillah. Petang semalam, ustazah Najiha whatsapp saya keputusan exam akhir tahun sekolah agama. Walau PSRA dah berlalu, tapi exam akhir tahun tetap dijalankan juga. Selepas baca whatsapp tu saya memang tersenyum, Alhamdulillah dalam hati. Tersenyum bukan sebab apa, teringat kes pagi tu sebelum ke sekolah, memang saya marah betul dengan Najiha. Jam 6 pagi kejut...

Umum Sekian lama tak ke Pasar Chow Kit, KL November 2, 2019

Pasar Chow Kit, KL Hmmm saya pergi pasar Chow Kit, KL pagi semalam. Sambil menaip ni sambil teringatkan kuih keria, kuih denderam, cucur udang, buah mata kucing, buah itu buah ini, bau ikan dengan sotong pun masih boleh terbayang hahaha. Ntah kenapa tetiba boleh ke sana pulak, ini semua adik saya punya pasal, hahaha duk...

Parenting Prosedur pertukaran sekolah rendah October 30, 2019

Berpindah ke rumah baru Alhamdulillah prosedur pertukaran sekolah rendah anak-anak sudah diluluskan oleh Pejabat Pelajaran Daerah. Dan paling seronok saya sudah pun selamat mendaftarkan mereka ni ke sekolah yang baru. Proses yang diambil agak cepat dan pantas!! Saya amat berpuas hati dengan servis dan layanan yang ditunjukkan baik dari pihak sekolah mahupun PPD. Semuanya senang...

Umum Pengalaman duduki Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh (UKSBP) October 22, 2019

Teman anak ke Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh Last week saya temankan anak nombor 2 pergi Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh (UKSBP) kat SMK Sek. 19 Shah Alam. Anak nak exam of course ibunya berdebar-debar. Its normal everybody!!! So no worries hahaha. Anak nak masuk asrama, jadi kita ibu abah ni pun semangat nak support...

Umum Borong face sheet mask murah kat SASA October 15, 2019

Ni cerita Jumaat lepas during lunch hour yang panjang. So kita pergi ICity Mall dengan officemate makan 4fingers. Mood pun terlebih happy sebab besoknya dah cuti weekend kan. Then terbeli plak face mask sheet murah kat Sasa. Cerita awalnya, lepas je makan dan chit chat kat 4fingers kitorang singgah Watsons. Kat watson tu dah usha-usha...

Parenting Adam dah pandai iron baju sendiri October 3, 2019

Sekejapnya masa berlalu. Tahun ni anak lelaki pertama saya, si Adam, dah pun darjah 3. Dah besar uolss!! Malam tadi masa saya nak iron baju sekolah, Adam tanya saya. “Ibu, Adam nak iron baju sendiri boleh?” Ya ampun, boleh nak!! Boleh sangat!! Kenapa pulak tak boleh kan?? Rasa macam tak percaya anak lelaki ibu request...