Kempen penyusuan susu ibu eksklusif 6 bulan November 9, 2015 in Blogging

Sponsored Post 48 hours Kempen ini dibawakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia Umum tahu yang mana susu ibu adalah susu yang terbaik buat bayi anda. Bayi yang menyusu susu ibu secara eksklusif sehingga berumur enam bulan akan membesar dengan sihat dan tidak memerlukan makanan lain....

Langsai hutang PTPTN March 25, 2015 in Umum

Alhamdulillah Ya Allah, syukur saya dan suami sudah melangsaikan hutang PTPTN kami. PTPTN adalah salah satu dari hutang yang ada, yang lain tu masih ada lagi huhu. Tapi at least, melegakan saya sebab bolehla bajet bulanan untuk bayar PTPTN tu, digunakan untuk bayaran mengasuh...

Survey sekolah untuk anak-anak December 29, 2014 in Umum

Alhamdulillah tahun depan Adam akan memulakan persekolahannya. Memang kebiasaannya saya akan hantar anak-anak ke sekolah dari umurnya 5 tahun. Emm tak sangka bucuk ibu ni dah besar, selalu dimanjakan sangat, yelah anak bongsu kan, tak sangka nak bersekolah dah ya. Sudah diajar mengira, mewarna,...

Cara efektif agar anak cepat membaca November 6, 2014 in Parenting

Anda impikan anak yang mampu membaca pada usia seawal 4 tahun? Ramai anak yang berjaya dengan hasil tunjuk ajar Ibu bapa mereka sendiri. Mampu membaca dengan lancar seawal usia 4 tahun bukan lagi perkara luar biasa.   Anda tidak pandai mengajar? Anda bukan guru?...

Bertemu Ustaz Amin Idris TV AlHijrah February 25, 2014 in Uncategorized

Assalamualaikum, heheh tajuk ustaz, tu yang kene bagi salam tu. Wajib jawab ye uolss. Apa khabar semua? Hari ini saya nak bercerita input yang saya dapat sewaktu training 2 hari di Grand Season Hotel minggu lepas. Kursus 2 hari yang sangat bermanfaat dan banyak...

E-Rayuan Permohonan Sekolah Berasrama Penuh [SBP] 2013... December 24, 2012 in Uncategorized

Sebelum ini saya ada kongsikan cara untuk menyemak keputusan bagi Sekolah Berasrama Penuh Tingkatan 1 2013. Bagi yang berjaya mendapat tempat di SBP, tahniah diucapkan. Jika semakan keputusan SBP 2013 kemasukan tingkatan 1 ini mendapati anda tidak berjaya, anda boleh menghantar semula permohonan SBP...

Permohonan MRSM 2013 Tingkatan 4 Sarawak Sabah Secara O... December 20, 2012 in Uncategorized

Permohonan Maktab Rendah Sains Mara adalah terbuka kepada pelajar tingkatan tiga warganegara Malaysia yang layak untuk kemasukan ke tingkatan empat pada tahun 2013 di Sabah dan Sarawak. Syarat kelayakan masuk Permohonan ini terbuka kepada pelajar yang bersekolah di Sabah dan Sarawak Mendapat sekurang-kurangnya 5A...