Umum Hadiah handbag Charles & Keith sempena hari lahir September 28, 2019

Sebenarnya banyak yang nak tulis kat blog ni. Tapi kekadang mood ke laut, so mulalah malas nak mengarang kat blog. Ingat tak last month birthday saya? Tak ingat? Sila baca entry best ni hahaha. BACA —>> Birthday ke 38 tahun Suami saya bukan yang type suka buat surprise untuk isteri dia. Bukan jenis yang hantar...

Blogging Tempah t-shirt di Custom.my TANPA minimum kuantiti September 21, 2019

Tempah t-shirt di Custom.my Kalau ada event keraian dengan keluarga dan kawan-kawan, sure nak tempah tshirt sedondon untuk lebih sehati, sejiwa dan seragam. Kalau korang nak tahu, korang  boleh tempah t-shirt di Custom.my tanpa minimum order!! Sudah bagus sebab tak perlu susah-susah nak meet the minimum order quantity kan?. Mana tahu yang nak sedondon tu laki...

Parenting UPSR dah selesai sambung dengan PSRA September 19, 2019

Alhamdulillah selesai dah UPSR pada 11/9/2019 lepas. Memang agak terasa stress dengan peperiksaan besar ni untuk Najiha dan saya. Walau anak yang ambil periksa, ibu abah sure rasa tempias juga. Bila UPSR dan selesai, bagi yang tinggal di Selangor, ada satu lagi peperiksaan besar menanti iaitu PSRA pada 23/9/2019 nanti. Debaran nak tunggu result UPSR...

Parenting Cara penjagaan fiddle leaf fig indoor plant September 10, 2019

Hai korang pencinta pepokok indoor dan outdoor!! Boleh gitu? Hahaha..Dah 3 minggu mood I terlebih happy. Sebab apa? Sebabnya kat rumah kita dah ada pokok fiddle leaf fig indoor plant!! Yeay!!! Dah lama sangat saya mengidamkannya. Plan awal nak beli pokok palsu Dah berbulan-bulan saya survey pokok palsu atau artificial fiddle fig. Dari IG ke...

Umum Cuci dan kemas rumah Sri Gombak untuk penyewa baru September 5, 2019

Inilah aktiviti kami sewaktu cuti Merdeka dan Maal Hijrah aritu, cuci then kemas rumah di Sri Gombak untuk penyewa baru. Penyewa sebelum ni dah menyewa hampir 4 tahun dan nak tamatkan sewaannya. Alhamdulillah sepanjang menyewa, duit sewa tak pernah miss bayar walau setiap bulan akan lewat beberapa hari😆. Itu tugas suami sayalah kerja mengejar bab...

Blogging Tips percutian jimat dan berbaloi dengan Pakej ARBA Travel August 28, 2019

Percutian itu ubat ketenangan Siapa suka pergi travel angkat tangan!!! Yeay kita samalah. Orang yang suka bercuti ni dia bukannya apa. Suka nak tengok tempat orang, nak bercuti relaxkan minda. Nak lari jauh dari kesibukan kota. Dan paling best nak explore tempat yang cantik dan luas mata memandang. Benda tu jadi satu kepuasan tau. Tak...

Blogging Bioxcellent Colla White Diamond rahsia kulit lebih anjal dan berseri August 22, 2019

Hari tu jalan-jalan di Watson. Biasalah perempuan ni kalau masuk Watson, adalah benda yang dia nak cari. Bukan apa kulit muka ni rasa macam kering je, jeragat bermaharajalela dan bawah mata gelap 😔. So saya nak cari produk yang boleh bantu atasi masalah tu. Dan terpandanglah satu produk ni namanya Bioxcellent Colla White Diamond. KANDUNGAN...