Uncategorized Kenapa aku post byk kali? December 9, 2010

Anda2 lihatla post aku 2 kali pd masa yg sama, saya budak kan baru blaja, aku nk tepek gmbr gajet nyusu yg aku usung ke hulu ke hilir kt opis tu, tp aku x reti nk tepek bwh gmbr stok susu adam kt 1st post td…hehehe…xpela pelan2 blaja ek… Diorg kt opis dh sinonim tgk...

Uncategorized Pagi yang Sejukkk

Kul 6.00pg aku dh bgn, hujan lebatnye kt luar…nk tarik selimut takut terlajak lak kang…hubby aku lg awal bgn 5.45pg, jemaah kt surau. Sejuk perut aku eh shilap, sejuk perut mak mertua aku mengandungkannye tu..mak mertua aku kata hubby aku baik masa kecik, x byk songeh hehehe aku je yg naughty…hehehe sian hubby dpt aku...

Uncategorized Breastfeeding December 8, 2010

Hmm aku suke ngat topik ni…masa mula2 dulu x yakin gak nk susukan adam tanpa cmpur formula milk (FM). Tapi berkat keyakinan dan kesungguhan disusuli doa n tawaduk (betul ke ejaan tu?), dpt juga susukan adam hingga kini. Yelah sbg ibu yg bekerjaya ni masa kita terhad di opis tu. Mmg mjadi kebiasaan mana2 ibu...

Umum Hari ni ibu cuti… December 7, 2010

Pagi2 lagi najwa n najiha dah tanya ibu… Najwa/ najiha : Ibu x keje ke arini?Ibu : ibu cutiNajwa/najiha : Brapa hari ibu cuti?Ibu : sehari jeNajwa/ Najiha : Kita nk gi mana hari ni?Ibu : Kita duk umah je, kan abah keje…Ibu cuti sebab ‘mak’ anta kakak puteri gi UIA… Klu anak dh pandai...

Umum Salam Maal Hijrah

Selamat menyambut tahun hijrah yg 1432H..azam aku tahun ni nk turunkan berat badan dan nk susukan Adam selama 2 tahun without susu formula. BTW aku masih lagi fully breastfeed adam for 9 months uols…bukan mudah tau, perlu keazaman dan kekuatan yg tinggi tu…najiha n najwa x dpt susu aku sepenuhnya sebab masa tu x cukup...

Umum SaLaM PerKEnaLaN May 4, 2009

Welcome to my blog… Let me introduce myself first…I’m Aju, 28 yrs old…a mother to two cute & naughty gegurl….A wife to the busy man in the world….I’m the 4th from 5 siblings…working in semi gomen agency…. What else? nothing kot…nanti2 kita story coz need to think 1st what else should i write here huhuhu…