Parenting Prosedur pertukaran sekolah rendah October 30, 2019

Berpindah ke rumah baru Alhamdulillah prosedur pertukaran sekolah rendah anak-anak sudah diluluskan oleh Pejabat Pelajaran Daerah. Dan paling seronok saya sudah pun selamat mendaftarkan mereka ni ke sekolah yang baru. Proses yang diambil agak cepat dan pantas!! Saya amat berpuas hati dengan servis dan layanan yang ditunjukkan baik dari pihak sekolah mahupun PPD. Semuanya senang...

Menang contest Back to School BATA 2018 February 12, 2018 in Parenting

Alhamdulillah…. Kemenangan pertama 2018. Enjin bercontest baru nak panas. Alhamdulilah ini betul-betul rezeki anak-anak sebab hadiahnya pun set serba berdiri, hahaha set berdiri macam set hantaran pulak ya. Ini rezeki anak-anak sebab hadiahnya set keperluan persekolahan, dari stokin, kasut hinggalah ke beg. Masa menang...

Risiko darah rendah semasa menyusukan bayi January 19, 2018 in Parenting

Alhamdulillah masih lagi diberikan rezeki untuk menyusukan bayi Ammar. Pejam celik pejam celik dan 11 bulan pun budak kecik ni. Perkembangan Ammar sekarang? Sangat aktif melasak, memanjat sana sini dan suka menempel kat ibu. Normallah kalau bebudak kecik menempel kat kita, bukan boleh tengok...

Pengalaman anak masuk tingkatan satu January 2, 2018 in Parenting

Pengalaman anak sulung masuk tingkatan satu Anak sulung saya sudah pun ke tingkatan satu tahun 2018 ni, memang sindrom mak-mak bila anak baru mendaftar ke darjah 1 ataupun masuk tingkatan 1, dia punya perasaan memang sedih dan sayu lain macam. Waktu anak masuk darjah...

Benjolan atau kelenjar bengkak di leher Dzar December 14, 2017 in Parenting

Makin ramai anak, makin banyak yang saya pelajari setiap hari. Benjolan atau kelenjar bengkak di leher ni adalah sesuatu yang baru yang dialami oleh anak-anak saya ni. Kalau dulu demam, selsema dan batuk adalah perkara biasa. Tapi tahun ini mula mencatatkan sesuatu yang baru...

Percutian ke Kuala Terengganu di musim hujan December 5, 2017 in Travel

Sebelum ni memang tak pernah ada planning nak bercuti ke Kuala Terengganu, tapi kebetulan last minute suami bagitau yang kawan motornya menjemput ke majlis kahwin diaorang dalam masa cuti sekolah ni, jadi dari takde nak ke mana-mana makanya dah ada plan, yeay yang happy...

Graduasi darjah 6 Alia Najwa November 22, 2017 in Parenting

Minggu lepas adalah hari graduasi darjah 6 anak perempuan sulung saya ni. Anak yang sememangnya dinanti-nantikan selepas kami berkahwin pada tahun 2004 dulu. Sejarahnya, masa scan doktor kata saya mengandung baby boy, jadi persiapan baju dan kelengkapan bersalin semuanya untuk bebiboi. Sampailah saat saya...