Parenting Beli emas dengan duit simpanan main kutu December 28, 2017

Actually dah lama jugalah group main kutu kami ni berjalan. Dah 3/4 tahun ada kot, dan amaun kutu bulanan pun dinaikkan seiring dengan kenaikan gaji tahunan. Cheh seiring ko hahaha. Kami bermula dengan RM150 sebulan, kemudian dinaikkan ke RM200 dan akhir sekali RM250 sebulan. Tapi naik pun secara tahunan, dan bukannya mendadak naik macam harga minyak dan...

Kita pergi Genting Premium Outlet (GPO) October 16, 2017 in Travel

Yeay sesi reward untuk diri sendiri. Sebenarnya saya dan geng opis baru je abis exam Islamic Banking, yang hanya diwajibkan untuk sesetengah staff. Dan saya adalah antara mereka itu, tak taulah nak kata beruntung atau bernasib baik ke apa, cuma fikir positif kalau lulus...

Hadiah hari lahir paling bermakna August 10, 2017 in Uncategorized

Terima kasihlah kat korang yang wish birthday saya 5/8/2017 yang lepas. Tiada hadiah yang lebih bermakna selain melihat emak yang semakin hari semakin sihat selepas di serang minor strok. Untuk pengetahuan korang mak saya masih warded di Hospital Ampang dan mengikut kata kakak saya...

Pertama kali mak minor strok August 7, 2017 in Parenting

Jumaat lepas jam 6:45 pagi, dapat panggilan telefon dari adik, waktu tu saya sudah bersiap nak keluar rumah ke tempat kerja. Wahh pepagi dah call ni mesti adik nak bersalin dah ni sebab adik ni tunggu hari nak bersalin anak ke 4. Rupanya tidak!!...

Kamera belakang iPhone tiba-tiba tidak berfungsi July 18, 2017 in Umum

Halloooo!!! Sedar tak sedar dan pejam celik pejam celik dah 6 bulan saya dengan gajet Iphone 7 plus ni. Memang saya pengguna tegar iPhone sejak dulu lagi. Suke benor awok ke iPhone ni ye Juu? Iphone pilihan saya Sukalah sebab ipong ni user friendly,...

Berat badan turun 12kg selepas bersalin April 20, 2017 in Parenting

Hallooo amboi amboi amboi nak kata ko kuruslah sekarang ni? 😂…Belum boleh mengaku kurus lagi weii!! Sebelum bersalin berat saya 60kg, masa mengandung berat 77kg. Lepas turun 12kg pun saya masih ada lemak bedooh degil sebanyak 5kg. Cuba teka berapa berat saya sekarang? Ha...

Hasil tuaian sawi dan kangkung di kebun tepi rumah January 29, 2017 in Umum

Lamanya tak jenguk kebun tepi rumah ni. Bila dah musim hujan ni, takdelah nak menyiram sangat macam selalu. Alhamdulillah nampak subur dan mekar semua tanaman ni. Sayur yang saya tanam sebelum ni kangkung, sawi dan kacang panjang. Nampaknya dapat tuai sayur sawi dan kangkung...