Travel Sata ikan dan keropok lekor Kuala Terengganu December 8, 2017

Yeayy sila lap air liur korang ok, jangan sampai menitik. Baca je sata ikan dan keropok lekor pun dah terliur ya. Ok kita sambung entri bercuti di KT. Kalau semalam kita cerita pasal penginapan di Seri Indah Resort yang tak berapa nak indah, kali ni saya nak review Hotel KT Mutiara yang terletak betul-betul di...

Ride ke Cameron Highlands October 25, 2017 in Travel

Lama betul dah tak ride berdua dengan suami selepas bersalinkan Dzar dan Ammar. Bermakna sudah 3 tahun tak ride tu phewww!!! Lama sungguh rasanya. Rindu pun ye jugak nak membonceng dengan cik abang, walau kekadang rasa takut dengan kelajuan tapi bila dapat jenjalan jauh...

Open House Lemang Tok’ki, Bentong August 2, 2017 in Uncategorized

        Baca diam-diam je ye, taulah da abis raya kan, tapi saya baru nak up cerita open house hahaha. Kali ni special sebab, suami yang ajak datang sini. Kalau ikutkan Ahad adalah hari ride beliau, tapi boleh pulak kali ni shuben...

Majlis aqiqah dan kenduri kahwin di bulan Syawal  July 3, 2017 in Parenting

Majlis aqiqah dan kenduri kahwin di bulan Syawal | Wah seronok ternak lemak nampak?? hahaha normallah tu bila puasa dapatlah kurus kejap, bila datang je Syawal dalam 2/3 hari dah kembali ke berat azali ;). Hmm malas nak fikir tu semua, janji kita happy...

Mandi manda di Bukit Gambang Waterpark May 2, 2017 in Travel

Inilah bilik kami menginap di Bukit Gambang Resort City. Besar dan selesa untuk kami 7 beranak. Dapat 2 katil queen dan 1 extra bed. Keluarga besar elokla bilik pun besar. Takdelah masing-masing tidur duduk pula nanti kan. Walau bilik ni takde bath tub, ia...

Aktiviti Pembuka Tirai 2017 | Berpiknik di Fantasi Land... January 9, 2017 in Umum

Yeahhh tahun baru, azam baru, suasana kehidupan yang baru. Anak-anak saya yang sudah bersekolah seramai 3 orang tu sekarang ni sangat semangat nampaknya. Setakat beberapa hari persekolahan ni, semuanya mudah untuk bangun pagi ke sekolah, buat homework, pergi tuisyen dan uruskan sesi persekolahan mereka...

Beratur panjang demi Kuih Keria Antarabangsa Melaka... December 14, 2016 in Travel

Siapa yang mampu menahan keinginan ibu mengandung yang mengidamkan kuih keria popular ni. Sebelum ni takde pun teringin nak rasa tapi bila tengok Hanis Zalikha makan kuih keria ni terus tekak ni teringin nak rasa juga. Kebetulan kami bercuti di Melaka tempohari, jadi dalam...