Parenting NeuroGain dan Obical supplement untuk ibu hamil January 6, 2017

Kehamilan minggu 33 Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah pun menginjak ke 33 minggu usia kandungan saya ni. Mengandung anak ke 5 di usia 35 tahun agak sedikit memenatkan, namun gigih juga menjalaninya ;). Rezeki Allah nak bagi kita terima dengan hati terbuka dan ikhlas.  Berat ibu dan bayi Semalam check up saya di Tropicana...

Check up mengandung 18 minggu September 27, 2016 in Parenting

Rutin check up lagi. Bab pergi check up mengandung memang kami tak pernah miss. Saat ni semua parents pun takkan pernah jemu kan. Pastinya teruja nak tahu tahap kesihatan bayi dalam kandungan dan macamana tahap kesihatan si ibu. Pagi Sabtu tu bangun tidur macam...

Mengepam susu di pejabat October 12, 2015 in Parenting

Entri ini untuk ibu menyusu yang ingin tahu tips dan maklumat tentang penyusuan susu ibu. Nak pulak bila dah start kerja, so nak tau macamana tips mengepam susu di pejabat. Tak susah, Insha allah kalau dah set minda kita, Allah permudahkan. Janji ada usaha!!...

Tidur meniarap, bagus atau tidak? September 30, 2015 in Parenting

Sejak 2/3 hari ni, Dzar dah mula nak tidur meniarap di waktu malam, memang dari umurnya 6 hari lagi dah saya ajarkan tidur macam tu. Sebab apa? Sebab tidurnya sangat lena dan kurang terkejut semasa tidur. Kebiasaannya saya meniarapkan Dzar masa tidur siang sahaja,...

Sudah 30 hari hulala August 25, 2015 in Parenting

Alhamdulillahhhhhh Sudah 30 hari. 30 hari umur Dzar Harith. 30 hari berpantang. 30 hari Dzar minum susu ibu sahaja. Pejam celik pejam celik rupanya dah cukup 30 hari ya. Hmmm adalah tak sabarrrr nak menempuh semua ini. Untuk pengetahuan, Dzar memang menyusu badan je....

Alhamdulillah, tiada jaundice July 31, 2015 in Parenting

29/7/2015 yang lepas, adalah appointment pertama Baby Dzar dengan Dr Pria, pakar kanak-kanak di Hospital Tropicana. Hari pertama juga buat ibu dan Dzar nak keluar ambil angin luar ;). Dapatlah kita jenjalan hari ni dik ;). Ok bukan jalan sangatlah kan, nak check tahap...

Cerita berpantang July 29, 2015 in Parenting

Alhamdulillah hari ini baru je 5 hari saya berpantang. Hehehe dah puas makan ketupat rendang tibalah jua masa yang dinantikan yakni pantang makan dan minum khas untuk orang lepas bersalin. Jadi bila tengok orang makan korang rasa saya tak terliur?? Ya Ampun rasa nak...