Najiha

Cerita Nasi Lemak

Semalam sedikit sayu. Okay, cerita awalnya macam ni. Anak-anak saya Najwa dan Najiha, teringin nak bawa bekal nasi lemak ke sekolah agama. Biasanya di sekolah agama hanya menjual makanan yang ringan-ringan untuk pelajarnya. Contohnya sandwich, biskut, mihun (itupun kadang-kadang). Kadangkala saya bekalkan mereka coco crunch, roti mentega, roti kaya je. Dan semalam diorang minta abahnya …

Cerita Nasi Lemak Read More »

Jahitan kepala sudah dibuka, lega dah sihat

Alhamdulillah Jahitan kepala sudah dibuka. KelmarinĀ sudah genap seminggu kejadian kepala Najiha dijahit akibat terjatuh dalam bas sekolah. Doktor dah ingatkan saya supaya datang ke klinik selepas seminggu untuk dibuka jahitan kepala. Satu jahitan je, syukur dah kering dan elok aje keadaannya. Dan rambut yang digunting di sekeliling luka tu pun sudah tumbuh semula sedikit demi …

Jahitan kepala sudah dibuka, lega dah sihat Read More »

Kepala luka berdarah gara-gara terjatuh dalam bas sekolah

Entri ini sekadar titipan ibu untuk tatapan anak-anak ibu nanti. Hari Selasa lepas, seperti rutin normal saya pulang kerja dan memang kebiasaannya juga petang itu hujan turun dengan lebat. Tetapi kali ini jem teruk dan akibatkan saya tersekat dalam kesesakan dan tiba lewat di rumah pengasuh. Waktu itu jam dah pukul 7:15 malam. Saya dari …

Kepala luka berdarah gara-gara terjatuh dalam bas sekolah Read More »