Najwa

Cerita Nasi Lemak

Semalam sedikit sayu. Okay, cerita awalnya macam ni. Anak-anak saya Najwa dan Najiha, teringin nak bawa bekal nasi lemak ke sekolah agama. Biasanya di sekolah agama hanya menjual makanan yang ringan-ringan untuk pelajarnya. Contohnya sandwich, biskut, mihun (itupun kadang-kadang). Kadangkala saya bekalkan mereka coco crunch, roti mentega, roti kaya je. Dan semalam diorang minta abahnya …

Cerita Nasi Lemak Read More »

Selesai beli keperluan persekolahan anak-anak

2 minggu lepas saya dah selesaikan semua keperluan persekolahan anak-anak saya Najwa dan Najiha. Baik buku sekolah mahupun pakaian sekolah mereka, sudah saya selesaikan. Bukan apa persiapan awal mengelakkan shopping last minute yang buat saya pening kepala sendiri je nanti. Kebetulan koperasi sekolah sudah beroperasi mulai 2/12/2013. Jadi saya dah dapatkan senarai buku Tahun 3 …

Selesai beli keperluan persekolahan anak-anak Read More »