tanam sayur tepi rumah

Tanam sayur dalam pasu. Pokok kacang renek pun boleh.

Tanam sayur dalam pasu. Pokok kacang renek pun boleh. Cerita pasal kebun tepi rumah lagi. Kali ni saya tanam sayur dalam pasu pula. Sambungan selepas dah beberapa bulan tak update tentang kebun tepi rumah ni. Almaklumlah anak berderet, tak sempat nak jenguk sebab banyak fokus kerja rumah. Menanam ni pun hobi sampingan, bolehla hasilnya tu buat makan sendiri, kekdah …

Tanam sayur dalam pasu. Pokok kacang renek pun boleh. Read More »

Hasil tuaian sawi dan kangkung di kebun tepi rumah

Lamanya tak jenguk kebun tepi rumah ni. Bila dah musim hujan ni, takdelah nak menyiram sangat macam selalu. Alhamdulillah nampak subur dan mekar semua tanaman ni. Sayur yang saya tanam sebelum ni kangkung, sawi dan kacang panjang. Nampaknya dapat tuai sayur sawi dan kangkung je sebab kacang panjang tak menjadi pulak. Sebulan lebih jugalah sayuran …

Hasil tuaian sawi dan kangkung di kebun tepi rumah Read More »