Umum Mimpi Sumi drama tentang pedofilia April 5, 2020

Drama Mimpi Sumi Selepas tonton drama Mimpi Sumi ni malam tadi, memang terus terbayang ramai ke bilangan pesakit jiwa macam ni?. Kesian betul anak-anak yang jadi mangsa kepada pedofil. Pedofil ni maksudnya seorang manusia yang mempunyai keinginan seksual terhadap kanak-kanak yang secara umumnya berusia 13 tahun dan ke bawah. Diulangi 13 tahun dan ke bawah!!!...

Demam dan sakit badan? Apa simptom sebenar gejala Covid... March 21, 2020 in Umum

Demam dah 2 hari Dua hari lepas saya sakit-sakit badan, memang terasa letih dan sendi-sendi semuanya lenguh. Selang 1/2 jam lepas tu terus badan panas dan memang saya terus panik risaukan virus Covid19 yang tengah merebak sekarang ni. Siapa yang tak panik? Virus yang...

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends... February 10, 2020 in Umum

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Giveaway Wang Tunai RM 1000...

Proses beli tanah untuk buat rumah di Selangor. Wajib b... February 2, 2020 in Umum

Cara beli tanah di Selangor untuk bina rumah Pada yang berkira-kira nak beli tanah untuk bina rumah di usia muda ni memang keputusan tu sangat bijak dan berbaloi. Pada saya pelaburan hartanah ni sesuatu yang sangat menguntungkan jika kita tahu caranya. Pada usia muda...

Cara pilih shade foundation sesuai dengan tona kulit... January 28, 2020 in Umum

Dulu saya ada share dengan korang yang saya selalu guna sekarang ni. Korang boleh baca di link ni. Dan saya masih setia dengan produk Alha Alfa. Sekarang dah beli serum dan moisturiser Alha Alfa jugak. Wangi dan best jek bila dah apply kat muka. Then...

Hari ini dalam sejarah, dah 10 tahun berkhidmat December 20, 2019 in Umum

Haaishh Mood nak menulis sekarang ni kena carilah, umpama dah ke angkasa lepas terbang bebas 😂. Setiap hari fikir nak update blog, masa pulak mencemburui aduhh!! So demi tak menghampakan korang, saya tulis okay?? hihi ada ke yang nak baca blog ni 😅. Ok...

Promosi Back to School Sunfeet, kasut kesihatan kaki an... November 26, 2019 in Umum

Persediaan ke sekolah sesi 2020 Sana sini orang dah mula bercerita tentang persediaan keperluan sekolah anak untuk tahun 2020. Persediaan awal ni bagus sebab masih banyak pilihan dan saiz yang ada. Weekend lepas saya dan anak-anak mencari kasut sekolah Sunfeet yang ada buat promosi...